Dränering för rätt förutsättningar i Stockholm

Källare har många fördelar men det tillkommer noggrannare förarbete. Att beställa dränering vid nybygget i Stockholm kan hindra stora problem längre fram.

Arvid var av den gamla stammen och skulle han bygga ett hus fanns det inte en chans att han skippade källare. Det var där man hade allt man inte ville ha i boendedelen som tvättstuga, pannrum och förråd. För att inte tala om garaget som skulle vara i källaren. Han ville inte ha någon ful carport på tomten.

Detta gjorde att bygget blev lite mer komplicerat. Visst behövde de jobba med grunden annars. Men nu skulle huset ner i marken och där nere fanns vatten. Man kunde inte riskera att det blev fuktskador på fastigheten. Något som inte skulle synas förrän det ställde till problem med fuktskador och mögel.

Dränering bokad

Till allt detta tillkom det faktum att Arvid var ett kontrollfreak. Därför hade han i en dialog med byggfirman bestämt att han skulle välja det företag som skulle jobba med just den dränering som skulle bli för hans hus i Stockholm. Något som han genast satte igång med. Han hade en hel del kontakter som han samlat på sig genom åren. 

När han återkom till byggfirman med namn på företaget nickade de gillande. Det var det företag som de själva skulle ha valt vilket gjorde att det blev enklare. De hade samarbetat förr. Jobbet kunde starta och maskiner och personal kom på plats. Med Arvid beskådande satte de igång och arbetade effektivt med att säkerställa grunden.