Få ordning på din trädgård

Få ordning på din trädgård

Hur står det till med din trädgård egentligen? Börjar den mer likna ett skrotupplag istället för den gröna oas den är tänkt att vara för dig och din familj? Lugn i stormen. Vi ger några värdefulla tips på hur du får ordning i kaoset. 

Städa din tomt

Det första du behöver göra är att slänga allt som är gammalt och trasigt. Den där gamla rostiga cykeln som du tänkt laga men som nu bara stått oanvänd i två år behöver du göra dig av med. Murkna och trasiga staket, leksaker som ligger och skräpar, trasiga trädgårdsmöbler och liknande skall du gallra bort. Rensa i dina rabatter och gräv upp de som du ändå inte orkar sköta. Hyr ett släp och kör allt till tippen eller ring en firma som kommer och hämtar din bråte. Nu kan du börja om från början.

Gör det lätt för dig själv

Gör din trädgård lättskött. De rabatter som du grävt upp kan du antingen lägga igen med sten, så gräs på eller så kan du fylla dem med nya blommor och buskar som är mer lättskötta. Det finns växter som står i flera år och som i princip klarar sig själva. Några av dessa är brandlilja, påskliljor, kaprifol, plymspirea och luktpion. Fråga hos din lokala blomsterhandlare så kan de säkert ge dig flera värdefulla tips på tåliga och självsående växter som passar för den klimatzonen där du bor. 

Bygg och köp nytt

Om du slängt staket och trädgårdsmöbler så behöver du fixa nytt. Har du tummen i handen så är det bättre att ringa en firma som erbjuder snickeritjänster i Stockholm och som kan bygga ett nytt staket åt dig. Medan de ändå är där kanske det kan vara god ide att titta om något annat på eller runt huset behöver lagas. 

Här finns en snickarfirma vi kan tipsa om: https://www.stockholmsnickare.nu/

Nya trädgårdsmöbler behöver inte vara dyrt. Antingen kan du köpa nytt på någon av de stora möbelkedjorna eller så kan du hitta begagnade på nätet. 

Ta hand om dina träd

Att strunta i sina träd och låta dem växa hur de vill kan faktiskt vara farligt. Ruttna grenar kan falla ner och om det blåser kan grenar brytas av och falla på huset eller på dig. Träd mår betydligt bättre om de blir beskurna och omhändertagna på rätt sätt. Då träd växer relativt långsamt är detta inte något som behöver göras så ofta men ibland behöver man faktiskt ringa en arborist och låta dem beskära ens träd. 

Lycka till med din trädgård!

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt