Markiser Norrköping – så hittar du rätt 

Markiser är utan tvekan det solskydd som adderar mest till en villa – sett rent estetiskt. Du får en möjlighet att skapa en unik, personlig villa där markiserna klär in dina fönster – och där du hela tiden kan erbjuda exempelvis besökare ett bra första intryck av din villa i Norrköping. Bara att köpa markiser i Norrköping alltså? 

Inte direkt. Tyvärr har markiser ett ganska dåligt rykte – och tyvärr så är detta till mångt och mycket välförtjänt. Det finns markiser i Norrköping som ger dig både ett exceptionellt bra solskydd och samtidigt också en estetisk höjning av din villa – men det finns även markiser som inte ger dig något av detta, åtminstone inte över en längre tid.

 Med tanke på att det trots allt handlar om en ganska stor investering så är det således viktigt att välja rätt markiser. 

Är dina markiser i Norrköping anpassade för vårt klimat? 

Anledningen till att många markiser inte håller måttet handlar om att de inte är anpassade för vårt klimat. Skulle dessa markiser i Norrköping sitta på ett hus i Spanien så skulle det inte handla om lika stora problem – men vi har både en höst och en vinter som ställer till det. Här nedan tänkte vi ge några snabba råd kring markiser och visa hur du ska agera för att hitta rätt. 

  • Välj rätt modell. Vill du ha fönstermarkiser, korgmarkiser – eller en markis som täcker din uteplats? Gå igenom de olika alternativen och ställ dessa mot dina behov och personliga preferenser. Gällande exempelvis mått så bör du alltid mäta innan. Det går att få markiser skräddarsydda, men då också till en extra kostnad. 
  • EU-standard. Ett bra sätt att ta reda på kvaliteten på markiser i Norrköping är att se efter att de är testade – och når den EU-standard som finns. EN13651 är den Europanorm som finns och som markiser ska vara testade för. 
  • Rätt återförsäljare. Se till att köpa markiser i Norrköping från ett företag som har erfarenhet, goda omdömen – och som kan hjälpa dig med installation och montering. Väljer du ett lokalt företag så har du en enklare resa både med service och framtida underhåll. Det kanske kostar lite extra, men det är värt det i längden. 

Läs mer information här: markisernorrköping.se