Takmålning får ditt tak att hålla längre

Har ni ett plåttak som börjar tappa färgen och ser allmänt trist ut? Med takmålning kan ni få taket att hålla i minst tio år till. Ta hjälp av en takmålare.

Väder och vind sliter hårt på ett plåttak som efter ett tag kan förlora sin färg. Att taket och färgen bleknar gör tekniskt sett inte så mycket men när den börjat flagna och lossna kan taket rosta sönder. Därför gäller det att man håller koll på sitt plåttak och årligen besiktar det.

Genom takmålning kan man rädda ett tak och få det att hålla i minst tio år till. Takfärg verkar impregnerade och förhindrar att mossa och lavar får fäste. Takmålning har också en estetisk funktion och vill man går det givetvis att måla om taket bara för det.

Takmålning med generös garanti

Vid takmålning är grundarbetet jätteviktigt. Slarvar man kommer färgen inte att hålla särskilt länge och man blir snart tvungen att måla om taket igen. Innan man kan måla måste taket tvättas ordentligt och lös färg tas bort. Har taket börjat rosta någonstans är det viktigt att man slipar bort detta. Annars kan taket fortsätta att rosta under den nya färgen.

Ska man anlita en takmålare kan man inte bara se till priset och ta den som lämnar lägst offert. I alla fall inte om man vill att färgen och taket ska hålla i minst tio år till. Det bästa är att välja en takläggare som lämnar garanti på sitt arbete. Glöm inte bort att rotavdraget gäller även på takmålning.

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad