Bergvärme passar hus i Stockholm särskilt bra

Bergvärme passar hus och fastigheter i Stockholm särskilt bra. Det beror på markens sammansättning och att det finns massor av solenergi lagrad i berggrunden.

En bergvärmepump påverkas inte alls av minusgrader utan kan producera massor av energi året om. Men för att det ska fungera måste jordens sammansättning vara den rätta. I Skåne och på Gotland där jorden mest består av kalk fungerar en bergvärmepump mindre bra. Detta eftersom solenergi lagras bäst i mark som till stor del består av granit och andra bergarter, som i Stockholm

Faktum är att det går att värma både små och stora fastigheter med bergvärme i Stockholm, likaså industrier och stora företagslokaler. Med en bergvärmepump får man riktigt låga energikostnader. Visst kostar det en hel del att installera en bergvärmepump men det är ändå en investering som alltid lönar sig.

När är bästa tiden på året att borra efter bergvärme?

Den som vill ha bergvärme i Stockholm ska ta hjälp av ett företag som är experter på bergvärmepumpar för nordiskt klimat. Ta in offerter från några olika aktörer och jämför priser. Som privatperson har man även möjlighet att använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden. 

 Det bästa brukar vara att välja ett certifierat företag som erbjuder en helhetslösning och även ansvara för borrningen av energibrunnen. Att installera bergvärme går relativt snabbt. Det som kan ta tid däremot är att borra energibrunnen. Vill man minimera skadorna på marken runt fastigheten ska man borra på vintern när marken är frusen.