Så kan en bostadsrättsförening sköta sin fastighetsförvaltning i Stockholm

Fastighetsförvaltning är inte en helt lätt sak att lösa för gemene bostadsrättsförening i Stockholm. Men det måste göras. Hjälp kan fås av extern förvaltare.

Visste du att fastighetsförvaltning handlar om så mycket mer än att bara se till att ett hus sköts om på rätt sätt? Att förvalta fastigheter innebär att ta hand om verkligen allt som har med fastigheten att göra – inklusive frågor som rör ekonomi och juridik. En bostadsrättsförening i Stockholm kan ha stor nytta av att anlita en extern fastighetsförvaltare.

Inom den ekonomiska förvaltningen hittar man till exempel uppgifter som administration gällande hyror, bokslut, redovisning samt ekonomistyrning. Den juridiska biten inkluderar till exempel formulering av avtal och överenskommelser med hyresgäster, ärenden som rör Stockholms stad, avtal med hantverkare och mycket mer.

Jämför leverantörer av fastighetsförvaltning i Stockholm till BRF

Det är lätt att förstå varför det är så viktigt med ansvarsfull fastighetsförvaltning i Stockholm. När det kommer till just bostadsrättsföreningar brukar föreningens egna medlemmar ha fullt sjå att hinna med städdagar och eventuella styrelsemöten. Att faktiskt ta hand om själva fastighetsförvaltningen brukar ofta vara övermäktigt för en vanlig BRF i Stockholm.

Därför är det klokt att anlita denna tjänst externt. Många företag som erbjuder fastighetsförvaltning erbjuder helhetslösningar, där hela bostadsrättsföreningens behov av förvaltning tas om hand av en enda aktör. Självklart bör man alltid jämföra olika entreprenörer innan man tecknar stora, långtgående avtal om förvaltning av en BRF. Det kan finnas skillnader i såväl pris som kompetens och erfarenhet.