Viktigt att anlita rätt fastighetsmäklare när man ska sälja sin bostad

Ska du sälja din bostadsrätt och sedan köpa ny, större lägenhet? Tänk då på att valet av fastighetsmäklare påverkar din vinst. Här är några användbara tips.

En bostadsförsäljning är en viktig affär, särskilt om man ska använda förtjänsten till att köpa en ny bostad. Det första man ska göra är att få lägenheten värderad. Många mäklare gör detta gratis mot att de får presentera sina tjänster. Det är helt enkelt ett sätt för mäklarna att marknadsföra sig på. Samtidigt kan man som säljare passa på att ställa frågor och bilda sig en uppfattning om mäklaren.

Det är alltid bra att träffa minst tre olika mäklare innan man bestämmer sig för vem man ska anlita. Ofta kan det vara bra om mäklaren väl känner till området som bostaden ligger i. Då kan mäklaren ge en komplett bild av bostaden och även berätta om saker som grönområden, skolor och kommunal service i området.

Så mycket kostar det att anlita en fastighetsmäklare

Att själv sälja sin bostad utan hjälp av mäklare är inte att rekommendera. Dels kommer många inte våga att köpa utan mäklare men det kan också vara svårt att få ut ett riktigt bra pris. Det är endast om man ska sälja direkt till en släkting eller familjemedlem som man klarar sig utan en fastighetsmäklare.

Vissa mäklare tar ut ett fast pris för sina tjänster medan andra vill ha provision på slutpriset. Vilket som är mest fördelaktigt kan variera och beror till stor del på bostaden men också på mäklaren. Men ofta är det de mer erfarna och engagerade fastighetsmäklarna som lyckas bäst.

Ta reda på mer genom att besöka: gripsholms.se