Sälj en bostad med högre vinst i Vasastan

För tillfället så befinner sig Stockholm i en hektiskt period där en stor inflyttning sker och där ständiga byggnationer äger rum för att kunna möta det behov som inflyttningen – av naturliga skäl – för med sig. Bostäder, vägar, sjukhus, offentliga byggnader och exempelvis gallerior är några av de saker som man bygger i Stockholm och där framförallt det förstnämnda har högsta prioritet. Det är nämligen bostadsfrågan som är den stora frågan i Stockholm och redan idag kan man se konsekvenserna av att det inte finns tillräckligt många sådana i Stockholm i förhållande till hur många som dagligen flyttar till staden.

Det bästa exemplet som bevis på detta är bostadspriserna som ständigt stiger och där ingen mättnad verkar finnas; möjligen kan priserna komma att stabiliseras – men de kommer då att göra detta på en fortsatt hög nivå. Helt enkelt av den anledningen att det inte finns tillräckligt många. Äger man en bostad i dagens Stockholm så har man också garanterat gjort en bra affär då man säljer denna och särskilt om man ser till vissa delar och områden av staden. Innanför tullarna – i Vasastan, på Södermalm, På Östermalm och i Gamla Stan – så har priserna nämligen stigit som allra mest och där har man nästan en garanti på ett en extrem vinst den dagen man beslutar sig för att sälja.

Av den anledningen så tänkte vi lägga upp några tips kring hur man verkligen kan komma att maximera sitt slutpris vid en försäljning och för enkelhetens skull så radar vi upp dessa.

Ta hjälp av en mäklare i Vasastan

Objektet som ska säljas ligger i Vasastan och det är du som står som ägare till denna – tipsen går dock att applicera till hela Stockholm; men i och med att Vasastan är så attraktivt så håller vi oss där. Kort sagt; det här tycker vi att du ska tänka på då du står inför att sälja sin bostad i Vasastan:

  • Mäklare. Det här är prio ett. Hitta en skicklig mäklare och låt inte plånboken styra ditt val. Hitta en mäklare som har god erfarenhet av Vasastan och som kan visa upp en lista över lyckade försäljningar där. Många väljer bort att sälja med hjälp av en mäklare och detta avråder vi starkt ifrån – du tjänar mer pengar i slutändan om du tar hjälp av ett proffs i Vasastan. Däremot så kan du pruta på priset för en mäklare i dagens Stockholm – ett så pass hett objekt som ditt i Vasastan kommer att vara attraktivt för alla mäklare.
  • Homestyling. Anlita en professionell person som piffar till din bostad innan visning och fotografering. Hon kommer att utgå från dina möbler, rensa ut bland böcker, filmer och skivor och hon kommer att ta fram det bästa ur din bostad. En billig investering som leder till ett ökat intresse!
  • Visningsstäd. Använd ditt rut-avdrag och anlita en städfirma för en visningsstädning där alla ytor i din bostad i Vasastan städas grundligt. Ett väldigt bra – och billigt – sätt att få din bostad att verkligen skina och se inbjudande ut för spekulanterna.