Så jämför du mäklare i Södertälje

Innan du anlitar en mäklare i Södertälje bör du självklart jämföra olika mäklarfirmor. Be om offerter och värderingsförslag, och boka in ett personligt möte.

Om du ska sälja din bostad i Södertälje gäller det att noga jämföra de mäklare som är verksamma på marknaden. Det finns ett flertal mäklarfirmor att välja mellan, och vissa av dem är mer erfarna än andra. Du bör kontrollera att mäklarfirman är registrerad, och att de mäklare som arbetar på företaget är auktoriserade.

Du kan dessutom boka in personliga möten med din påtänkta mäklare, innan ni bestämmer er för att anlita honom eller henne. Att sälja lägenhet kan vara en lång och ibland komplicerad process som kommer kräva att du och mäklaren har mycket kontakt med varandra. Om personkemin er emellan stämmer, kommer processen gå lättare.

Mäklare i Södertälje kan vara upptagna – var ute i god tid

En mäklare i Södertälje kan dock ha ett pressat arbetsschema, med tanke på den stora omsättningen av lägenheter och villor. Bostadsmarknaden i Södertälje är rörlig, så det gäller att du som vill anlita de mest eftertraktade mäklarna i staden är ute i god tid. Men glöm inte bort att be om offerter och värderingar från olika mäklarfirmor.

Provisionen kan skilja sig mellan olika mäklare, liksom de bedömningar de gör av marknaden. Vad du får för värdering på din nuvarande bostad kan påverka dina chanser för nytt lånelöfte hos banken. Om du får en lite väl positiv värdering av någon av mäklarna bör du dock dra öronen åt dig. En seriös mäklare värderar utifrån hur verkligheten faktiskt ser ut.