Smarta lås – ett smidigt låssystem till hemmet

Hur många gånger har man inte trott att man tappat bort nycklarna innan man hittar dem djupt nere i fickan? Med smarta lås i dörren är nycklar ett minne blott.

Som kvinna kan man ha precis lika djup handväska som män har jackfickor. Det sistnämnda är sällan något som det egentligen pratas högt om. Många vet att kvinnor förvara allsköns saker i handväskan för att man aldrig vet när man behöver dem. Det kan vara allt från mobil och tamponger till ett klädombyte. Fråga en man om han vill tömma jackfickorna så kommer man få se massa saker så som skruvmejslar, muttrar, mobilen med mera.

Därför kan det vara lika svårt för båda könen att få upp nycklarna när man kommer hem och ska låsa upp. Där står man, fullastad med saker i händerna medan regnet öser ner och försöker hitta en nyckel. Det kommer ta tid innan man hittat botten på handväskan eller jackfickan. Så när man väl kommer innanför dörren kommer man att se ut som en dränkt katt.

Smarta låssystem med smarta funktioner

Genomblöt och ur humör funderar man om det kan finnas någon alternativ lösning till nyckelproblemet. Vilken tur att det faktiskt finns alternativ! Fler och fler installerar smarta lås i sina dörrar. Många har en kodbricka eller en kod till dörren för att komma in. Det underlättar även för barn som ska börja gå hem själva från skolan som inte kan förvara nyckeln på ett bra sätt.

Med en kod kan de lätt knappa in rätt kod och komma in i bostaden. Köper man smarta lås som exempelvis Nimly, så finns det flera saker som kan ingå i låset. En populär funktion är att använda fingeravtryck. Man kan också styra låset via en app vilket är praktiskt om man behöver släppa in någon när man inte själv är hemma.