Tryggt med porttelefon i Örebro

Att inte veta vem det är som ringer kan ibland vara lite otäckt. Med en porttelefon i bostadsrättsföreningen i Örebro behöver de boende inte längre oroa sig.

Den lilla bostadsrättsföreningen hade bara haft ett vanligt lås på ytterdörren till trapphuset. Det kunde innebära att det glömde låsas och människor som inte hade något att göra i huset ändå tog sig in. Det samma gällde försäljare som var påträngande och inte tog ett nej för ett nej. Många skulle vara glada om de slapp dem. Nu var det dags att ta nästa steg mot en ännu bättre bostadsrättsförening.

Bostadsrättsföreningens möten genomfördes ofta med endast styrelsen men denna gång hade de informerat alla i huset om att de skulle diskutera låsanordning. Något som visade sig vara av intresse för de flesta av de boende för rummet fylldes snabbt upp. Mötet startade och det fanns många bra förslag bland de boende. Samtalen ledde till att en i styrelsen skulle kolla upp intressanta säkerhetsföretag.

Porttelefon blev det självklara valet

Agneta, sekreterare i styrelsen, fick som uppgift att leta reda på företag som arbetade med säkerhet som bland annat portkod och porttelefoner. De skulle träffas igen när mer information hade samlats in och först då skulle ett beslut tas om hur de skulle gå vidare. Alla var mycket nöjda med mötet när de senare på kvällen sade adjö till varandra med löfte om att snart träffas igen.

Fjorton dagar senare träffades alla igen för att höra vad Agneta hade hittat. Hon hade verkligen inte legat på latsidan utan hittat flera företag som erbjöd bra porttelefon i Örebro. Hon hade fått offerter från dem på olika alternativ. Efter att ha pratat och haft en omröstning var det portkod och porttelefon som till sist gick segrande ur kvällens möte. Nu kunde jobbet beställas och inom kort kunde de känna sig tryggare under dygnets mörkare timmar.