Ska ni renovera badrummet?

Badrummet är ett av de rum som är roligast att renovera. En badrumsrenovering kostar ofta lite mer och det är därför viktigt att det blir precis som man vill ha det. Här följer några bra tips.

Det första man ska göra inför en badrumsrenovering är att fundera över hur man vill att badrummet ska bli. Inspiration kan man hitta i inredningstidningar och bloggar, men man bör också tänka på vad som inte fungerar med det gamla badrummet, för att undvika misstag i det nya. Det kan vara bra att så tidigt som möjligt också sätta en budget, och kanske även fråga banken om ett lån. Genom att veta hur mycket pengar man har att röra sig med blir det också lättare att planera badrummet och hitta material och inredning i passande prisklass. Det är annars lätt att kostnaderna springer iväg och att man gör felköp.

Ta hjälp av byggfirman med att planera badrummet

Tycker man att det är svårt att själv planera ett badrum och att välja material och inredning finns det flera byggfirmor specialiserade på badrumsrenovering som även erbjuder de tjänsterna. Först brukar man ha ett personligt möte där man diskuterar önskemål och förväntningar. Byggföretaget tar sedan fram olika förslag och lämnar samtidigt en kostnadsfri offert som man får ta ställning till i lugn och ro. Innan man skriver avtal med byggfirman kan det vara bra att också titta på referenser och referensobjekt, men man måste också förvissa sig om att byggfirman har det särskilda våtrumscertifikat som behövs. Mer info om badrumsrenovering hittar du här: stockholmsbadrumsrenovering.se