Mäklare – ett yrke för framtiden

Vissa yrken verkar alltid vara mer populära än andra – oavsett hur efterfrågan ser ut. Det kan vara en relativt mättad bransch där det är svårt att få jobb men där folk ändå väljer att söka sig. Det handlar, helt enkelt, om attraktiva yrken som kanske ger lite status att ha och vara utbildad inom och till dessa kan vi nämna nästan allt som har med it-branschen att göra.

Ser man till detta område så löper man dock inte så stor risk att bli utan jobb – branschen är expansiv och det öppnar hela tiden nya företag som riktar in sig på nya delar där ingen varit förut. It-branschen i sig är ett slags modernt Klondyke där det verkligen kan finnas guld att hitta för den entreprenör som har bäst verktyg och mutar in sitt eget område. Andra yrken handlar mycket om jobb som kan ge mycket pengar och som har en visst status i sig då man nämnder vad man jobbar med – här kan vi då säga att allt inom bankväsendet, jobb som har med trading att göra samt även mäklare.

Det sistnämnda – mäklare – handlar dock mycket om i vilken stad man är verksam i. Att vara mäklare i en mindre stad drar inte så mycket uppmärksamhet till sig om man jämför med vad en mäklare i Stockholm kan göra. Här handlar det uteslutande om att man som mäklare i Stockholm upplevs ha ett ganska välbetalt jobb – beroende på vilket område man arbetar i. All provision man kan tjäna där – på grund av de höga priserna på bostäder – gör att många mäklare söker sig dit. Där kan vi alltså prata om en mättad bransch där det inte finns så stora chanser att bli riktigt framgångsrik och detta helt beroende på konkurrensen. Istället bör man som ung kanske försöka söka sig till någon annan bransch som kan ge lika hög status och vara betydligt mer välbetald – vill man bli mäklare i Stockholm så riskerar man helt enkelt att bli utan uppdrag.

Jobb som håller över tid

Vilka yrken ser man dock att det fortfarande finns goda möjligheter att få jobb inom även i framtiden? Ja, här kan vi återigen nämna allt som har med it-branschen att göra; programmerare, copywriter, webdesigner och seo-tekniker. Dessa yrken ser ut att behövas även i framtiden och ser man till att de även har en bra status i öronen på andra så kanske dessa är att föredra snarare än att försöka bli mäklare.

Dock – man måste låta sitt inre bestämma här också och kanske våga ge sig in i en konkurrensutsatt bransch om man verkligen vill det. Brinner man för ett jobb som exempelvis mäklare så måste man också försöka sig på detta. Det är ofta den inre elden som gör att man blir bra och då måste man också köra på vad man verkligen känner.