Skaffa säkerhetsdörr till lägenhet

Många tänker att en säkerhetsdörr fungerar främst som inbrottskydd. Men det finns många fördelar därtill som gör en säkerhetsdörr till en både smart och praktisk lösning för ditt hem.

Din dörr skyddar självklart i första hand mot bovar som vill åt dina värdesaker. Men många tjuvar är professionella och har rätt verktyg för att snabbt bryta upp dörren och råna dig. Med en säkerhetsdörr är det mycket svårare att bryta upp dörren. Då skulle de vara tvungna att använda ett fönster, och i ett våningshus blir detta riskabelt för tjuven.

Förutom säkerheten, är säkerhetsdörrar också brandsäkra och ljudisolerade. Detta är mycket bra att ha om du bor i en lägenhet, men även i villa. Det kommer att bli mycket tystare i din lägenhet. Skulle eventuellt en brand uppstå i någon annan lägenhet, tillåter inte dörren elden att spridas.

Investering i säkerhetsdörr

En säkerhetsdörr är dyrare är vanliga dörrar. Men tänk på att fördelarna är mycket större än priset. I slutändan skulle det blir mycket dyrare att bli av med sin dator eller TV. Dessutom erbjuder sig en del bolag att hjälpa dig med rabatter på hemförsäkringen. Bor du i lägenhet bör du be fastighetsägaren om lov för dörrbyte. Du skulle även kunna fråga om alla i trapphuset också vill ha en säkerhetsdörr. I sådana fall kan man få ett bättre pris med mängdrabatt. Du ska se till att dörren du väljer når säkerhetskvalifikationerna. En dörr ska hålla mellan 50-100 år så det är viktigt att uppmärksamma smådetaljerna och se till att de håller. Läs mer om säkerhetsdörrar på denna sida: teamguardab.se