Ett varierande område

Som fastighetsskötare har man ett stort och varierande jobb. Man kan säga att man är lite av en allt-i-allo. Man kan få uppgifter som städning, snickeri, målning och trädgårdsskötsel.

Som fastighetsskötare tar man hand om en hel del olika saker. Han fixar allt från en lampa som gått sönder, strul med värmen eller vattnet till att kontrollera brandsäkerheten i fastigheten. Det är ett väldigt intressant och varierande jobb. Man kan hitta fastighetsskötare på alla former av boenden, från privata villor till stora lägenhetskomplex. Utöver att de ser till att fastigheten är i gott skick tar de även hand om utemiljön. Är häcken för spretig? Inga problem, de klipper ner den så mycket ni önskar. Knakar det i gångjärnen på ytterdörren? Fastighetsskötaren kommer och smörjer in dem. De problem som uppkommer löser de helt enkelt, i alla fall de allra flesta.

Vill du jobba som fastighetsskötare?

Hur vet man om det är ett jobb som passar dig? Det kan vara svårt att veta. Är du osäker kanske du kan börja med att praktisera som fastighetsskötare ett tag. Det man måste vara beredd på är att det är ett jobb med mycket utetid och att det förekommer en del fysiskt arbete. Man är ofta på olika ställen under dagen och får ibland patrullera sina områden och upptäcka själv vad som behöver göras och hur man ska prioritera. Det finns bra utbildningar idag till fastighetsskötare. Det går att plugga på distans eller läsa på en skola. Det finns utbildning på olika orter. Mer information om fastighetsskötsel finns här: fastighetsskötselstockholm.se