Upplev tryggheten med ståldörr

Med en ståldörr höjer du din bostads säkerhetsnivå på flera sätt. Ståldörren hindrar bränder från att spridas, håller inbrottstjuvar borta, och stänger dessutom ute störande ljud.

Har du funderat på att byta ut din entrédörr mot en ståldörr? Det finns många goda anledningar till att göra det. Ståldörrar ökar trygghetsfaktorn i ditt hem på flera olika sätt. Om en brand skulle bryta ut är du bättre skyddad med en ståldörr på plats, eftersom den är uppbyggd på ett sätt som gör det svårare för elden att sprida sig. Många ståldörrar skyddar dessutom från rök, lågor och värmen som en eldsvåda sprider. Eftersom ståldörrar är mer robusta än andra typer av dörrar fungerar de även som ett utmärkt skydd mot inbrott. Med en ståldörr installerad gör du det avsevärt svårare för tjuven att ta sig in och stjäla dina saker, och du kan känna dig trygg när du är ute och reser, till exempel.

En specialanpassad dörr

Oroar du dig för att ståldörren inte ska passa måtten på din dörröppning? Det behöver du inte göra. Ståldörren kan måttanpassas för att matcha just ditt hem. Om du önskar dig en särskild färg på din dörr går det ofta också att ordna. En säker dörr behöver inte innebära en kompromiss gällande stil eller utseende. Du som funderar på att installera ståldörrar, låt gärna ett proffs sätta dit den, eftersom dörrens position påverkar dess kvalitet vad gäller brandsäkerhet och inbrottsskydd. Flera företag erbjuder regelbundna kontroller av ståldörrar, och vid behov, även reparationer. En ståldörr är en långsiktig investering för framtiden.