Konst och teknik

Den som någon gång har försökt sig på att bygga en koja vet nog hur svårt det är. Det är också därför det krävs lång utbildning och kunskap inom ett flertal olika områden för att kunna rita hus.

För att kunna bli en av alla arkitekter i Stockholm krävs att man har ett brett kunskapsfält. Man ska kunna skapa ett funktionellt hus som går att bo i. Huset ska även vara hållbart och kunna tåla boende samt väder och vind, under många år framöver. Och mitt i allt ska man ha ett konstnärligt sinne som skapar något vackert, där hänsyn även tas till omgivningen och var huset är placerat. När man vet om det så är det ännu mer fascinerande att se de skapelser som byggs ritade av en arkitekt.

Val av material

Även om hus i många fall ser någorlunda likadana ut på utsidan så kan valet av planlösning och material göra att husen skiljer sig markant åt. Två hus med samma boendeyta och samma antal rum kan ändå kännas litet i ena fallet och stort i det andra. Det kan också kännas klassiskt i ena fallet och modernt i det andra.

Valet av material i hela huset väljer vilken känsla man vill ha av huset. Men det har även andra variabler som hållbarhet, underhåll och prislapp. Det går även att bygga ett hus baserat på miljövänlighet och en så låg driftskostnad som möjligt. Något som ligger mycket i fokus när hus skapas i dagens områden.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg